Scholen

De meest duurzame manier van leren en ontwikkelen vindt plaats door het versterken van talenten, sterktes en successen. Dat levert energie op en geeft veer- en leerkracht.

 

We denken vaak bij talent aan iets waar iemand echt heel goed in is of in uitblinkt. Bijvoorbeeld iemand zoals Messi of Daphne Schippers. Maar strikt genomen is de activiteit op zich niet het talent. Talent gaat over wat maakt dat iemand schittert in een activiteit. Dit verschilt van kind tot kind.

Uitblinken in voetbal, vrienden maken of een instrument bespelen, zal bij elk individu vanuit een andere combinatie van talenten ontstaan. Verschillende kinderen schitteren in dezelfde activiteit, maar zetten er andere talenten voor in. Zo kan iemand die goed voetbalt zowel een talentvolle bewuste beweger zijn, maar ook een planmaker, een teamplayer, een inspirerend leider…

 

Als we op deze manier naar talenten kijken, valt niemand uit de boot en worden de échte kwaliteiten zichtbaar.

We helpen scholen, teams, leraren, begeleiders, ouders en jongeren regie te voeren op de ontwikkeling van talent. Onderzoeken, (her)ontdekken, ontwikkelen en doen. Talent dat echt wordt gebruikt. Of je nou 4 bent of 100 jaar. Zodat we samen met meer plezier kunnen doen waar we goed in zijn.

Studiedag

Voor schoolteams verzorgen wij één of meerdere studiedagen op maat. De studiedag(en) bevat(ten) een programma met voldoende theorie- en praktijk momenten.

Worden alle kinderen in hun kracht gezet? Hoe goed kennen we alle kinderen nu echt? Hoe kunnen we een kijkje nemen achter het (hinderlijke) gedrag van kinderen? Hoe kunnen we om gaan met kinderen die hinderlijk gedrag vertonen? Worden de talenten bij de kinderen gezien en ingezet? Hoe zit het met de collega's in het team: kennen we elkaars talenten en benutten we die ook? Hoe kunnen we leerkrachten verder in hun kracht zetten?

Op de studiedag zullen deze vragen en het talentgedreven werken met kinderen, centraal staan. De deelnemers gaan naar huis met een gevulde rugzak, zodat zij nog meer voor kinderen kunnen betekenen.

 

De volgende elementen kunnen we aanbieden:

  • Talenten leren kennen, inhoudelijke informatie over de 39 verschillende talenten
  • Talentgesprekken voeren met kinderen
  • Kijken achter het gedrag
  • Echte communicatie
  • De kring van een kind
  • Venster van Verduren
  • Groeitaal

Meer weten?

Neem contact op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.